Friday, June 15, 2007

Prvi poskus neuspesen

Včeraj bi morala odleteti. Bi morala in nisva. Do letalisca v Benetkah smo se pravocasno odpravili, vendar 30 km pred ciljem naleteli na 6-urni zastoj. Zaradi nesrece na avtocesti. Mende se je razlila cisterna z nevarnimi kemikalijami. In nesposobni Italijani niso uredili obvoza, ne obvescanja. Enostavno samo v guzvo smo se pripeljali. Ceprav sva tri ure zavzeto poskusala pesaciti, štopati in potrpezljivo cakati, nama na koncu ni uspelo priti pravocaso. Na letalisce sva prispela, ko je bilo letalo ze na pisti. :((. Kaksno razocaranje!!!! Italijanska neucinkovitost in ingnoranca sta naju dokoncno potrla. Nobenega nadomestnega leta, novih vozovnic; pisarne zaprte, informacije nepopolne. Upanje na odhod v Brazilijo je skoraj utonilo v solzah in obupu.
Razocarano, razburjeno in izcrpano smo se pocasi vrnili nazaj v Lj. Preklinjali smo Italijane, njihovo ignoranco, neprijaznost in predvsem nesposobnost.
Danes sva se zbudila s praznima glavama. Neverjetno je bilo pomisliti, da se je podvig koncal se pred zacetkom. V upanju na dobrodoslo resitev sva se oglasila na Kompasu, kjer sva bila kupila propadle let. karte. In tukaj naglas sporočava, da nama je prijazni in zavzet Kompasov agent uspel urediti nove karte!!! Prijazno in profesionalno. Brez kompliciranja, z majnšim doplačilom. In sva spet srečna in polna zagona! Upava le, da slovenski pregovor " v tretje gre rado" ne drzi, in nama bo že v nedeljo, 17.6., uspelo.